Fel
Tündérház a kertben » Barkácstündér
fade
12029
post-template-default,single,single-post,postid-12029,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.7,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-header-style-on-scroll
Tündérház a kertben

Tündérház a kertben

Ez egy mindenképp telitaláltat program lányoknak (persze kor függő, a 15 éves rokkerünket lehet nem hozza majd annyira lázba 🙂 )
Sok verzió létezik ebből is, lehet befőttesüvegből, papírgurigából, kavicsokból, még dísztökből is láttam, de most egy ilyet mutatok, ehhez csak ki kell menni és gyűjtögetni, úgyhogy spontán ötlet is lehet 🙂 Persze nem télen…

Tündérház a kertbe

Akinek nincs kertje, de van mondjuk terasz, azoknak lehet nagy cserépbe vagy tálba rendezni a tündérlakot:

Kellékek (az első képen lévő házikóhoz):

 • ágak, botok (kb 50-60 db nagyjából egyforma hosszú)
 • virágok
 • madzag, olló a kötözéshez, hogy ne csak az első szélig tartson..

 

Igény esetén:

 • ragasztó (ragasztópisztoly)
 • berendezés
 • termések
 • játék tündér

 

Így készül:

 1. Válasszuk ki az elejéhez, hátuljához való fő “oszlopokat” ezek lehetőleg vastagok legyenek és ne legyen kiálló ágacskájuk, de a legjobb 1 sima és 1 Y alakú lenne mindkét részre.
 2. Találjuk ki mekkora legyen a nyílás és e szerint szúrjuk kicsit a földbe az első 2 kiválasztott botunkat úgy, hogy egymás keresztezzék elől (ha Y alakú az egyik, akkor a másikat csak támasszuk rá) és kötözzük meg jól. Mielőtt hátul is beépítjük a földbe, nézzük meg, hogy van-e olyan hosszú, szintén egyenes botunk ami átéri majd az elejét és a hátulját. Ha ez megvan, mehet a hátsó rész is így, ha nincs elég hosszú ág, fogadjuk el a kisebb méretet, vagy menjünk még keresgélni.
 3. Áll a 2 vége, most mehet rá az ág, ami átéri, ezt is kötözzük oda mindkét végéhez.
 4. Jöhetnek az oldalsó ágak, először a azokat rakjuk, amiknek jó a mérete (ha nagyobb csippentsünk le belőle): földbe szúr és fönt rögzít. Ez mehet mindkét oldalon és hátul is, oda mehetnek még a kisebbek is. Aki nem szeretne pepecselni a kötözéssel, ragaszthatja is.
 5. Már csak a dekoráció van, lehet virágszőnyegünk, kéregpadunk, -asztalunk, kavicspuffunk és bármi ami még eszünkbe jut, határ a csillagos ég 🙂 És tényleg:
AvatarAvatar
kicsikircsi

Két gyönyörű kislány anyukája (Dorka 8 éves, Lili 3 éves); Barkácstündér oldal tulajdonosa, főszerkesztője.

Nincs hozzászólás még

Sajnáljuk, de ehhez a cikkhez nem lehet hozzászólni.