Fel
Madár kalitkában » Barkácstündér
fade
12063
post-template-default,single,single-post,postid-12063,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.7,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-header-style-on-scroll
Madár kalitkában

Madár kalitkában

Felakasztva vagy asztalra/polcra téve egyaránt szép dekoráció lehet, ezért ne is habozzunk elkészíteni 🙂

2 féle is lehet a madárka (meg ezeken belül millió :D): fellógatott (repülő) vagy az aljához rögzített, mindkettő technikát leírom. Addig is sablonlehetőségek:

Kellékek:

 • színes papír
 • karton (ez alul lesz , ha nem szép, díszítsük azzá 🙂 )
 • mintás papír (erősebb, kartonszerű)
 • sablon
 • olló
 • ragasztó
 • filc/színes ceruza
 • (fonal)

Igény esetén:

 • flitter
 • konfettipöttyök

 

Így készül:

 1. A sablon alapján vágjuk ki a madár testét és díszítsük. A szárnya lehet harmónikahajtásos is, de simán megrajzolhatjuk, vagy ha olyan sablont választottunk, amihez van is akkor csak színezzük ki.
 2. Vágjunk ki egy kört a kartonból ( a madárnál legyen nagyobb 4-6 cm-vel és díszítsük, ha szeretnénk. Majd vágjunk a vastagabb papírból egy kb 2-2,5 cm vastag csíkot, ami körbeéri a kört kis ráhagyással persze, ezt is díszíthetjük.
 3. Jöhetnek a rácsok, 6 v 8 db 1-1,5 cm-s csík kell, kb 20-25-30 cm hosszúak, a madár méretétől függően, úgyhogy próbáljuk oda, 2-2 cm ráhagyással mindkét oldalán: pl amin a sablon volt vágjunk le a hosszú részéből és abból alakítsuk ki a méretet. Ha megvan vágjuk ki az erre szánt papírból a rácsokat.
 4. És itt kell eldönteni, hogy “repülő”-hintázó madár legyen, vagy fixen beragasztott. Ha repülő, akkor vágjuk le a teste alatti részt vagy alakítsunk belőle lábakat, majd egy fonalat fűzzünk át a nyaka mellett kicsivel arrébb a testén, de még ne kössük meg. Ha fix legyen, akkor a a láb részen a vonal mentén vágjuk be. Egyik részt jobbra, másikat balra hajtsuk, majd az alját ragasszuk be és mehet a karton körre.                                                                                                                                                                                                           Madár kalitkában
 5. Építsük meg a kalitkát: a rácsok 2 végét hajtsuk be kb 2-2 cm-nyit és ezt a részt ragasszuk a kör aljára, a másik részét meg szembe vele. Ha repülős madarunk van, akkor erre kössük fel kis celluxdarabbal rögzítsük és jöhet a kövi rács. Nézzük meg, hogy lesz arányos az elrendezés, ha 8 db van, akkor most merőlegesen következzen, aztán majd felezzünk a maradék 2-nél.
 6. Már csak az oldala van hátra, ragasztózzuk be ennek a belsejét, vagy a rácsok alját kívülről és nyomjuk oda az aljához körbe, és ott is ragasztózzuk, ahol beérte az elejét.

Remélem nem lett túl bonyolult a leírás 🙂

AvatarAvatar
kicsikircsi

Két gyönyörű kislány anyukája (Dorka 8 éves, Lili 3 éves); Barkácstündér oldal tulajdonosa, főszerkesztője.

Nincs hozzászólás még

Sajnáljuk, de ehhez a cikkhez nem lehet hozzászólni.