Fel
Készüljünk a Húsvétra! - Konzervnyuszi csibékkel » Barkácstündér
fade
11814
post-template-default,single,single-post,postid-11814,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.7,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-header-style-on-scroll
Készüljünk a Húsvétra! - Konzervnyuszi csibékkel

Készüljünk a Húsvétra! – Konzervnyuszi csibékkel

Lehet nem mondok sokat, ha azt mondom, hogy legalább 1000 húsvéti ötletet tudok Nektek bemutatni kicsiknek-nagyoknak valót egyaránt, de most „csak” olyanokból szemezgetek amiket, meg is valósítottam már, azokból is van bőven 🙂 Minden húsvéti cikkem 1-1 ilyen gyöngyszemet mutat majd be.

Konzervnyuszi csibékkel

Dekorációnak, nasitartónak egyaránt tökéletes, és egyszerű az elkészítése. (Én a csibék fejére nem tettem semmit, üresen hagytam, mint a nyusziét).

húsvét, nyuszi, csibe

Kellékek:

 • konzervdoboz (kismosva, megszáradva)
 • WC papír guriga a csibékhez (1 gurigából 2 csibe is kijön) vagy májkrémes konzervdoboz
 • színespapír (bármilyen színűek lehetnek, de alapesetben: piros, sárga, narancssárga
 • olló
 • ragasztó (stiftes, folyékony)
 • fogpiszkáló
 • drót

Nem feltétlenül kell:

 • gyöngy a nyuszi testével azonos színben (a lábszárához)
 • hurkapálca a nyuszi lábához, de akkor ki kell fúrni a konzervet, én ezért használtam drótot.

Így készül a nyuszi:

 1. A konzervdoboz méretéhez igazodva vágjuk ki a testét: a magassága a konzerv magassága, a szélességéhez pedig tekerjük körbe és ahol összeér, hagyjunk rá még 1-2 cm-t és ott vágjuk el a papírt.
 2. Ha drótból szeretnénk a bajuszát (ez kicsit bonyolult, de kivitelezhető), még a felragasztás előtt érdemes megcsinálni, jóval könnyebb és rögzíteni is tudjuk. Terítsük ki a méretre vágott papírunkat és kb középen rajzoljuk meg az arcot filccel, majd mérjük le mekkora bajuszt szeretnénk, úgy, hogy 3 drótszálat vágunk összesen, vagyis egy bajuszcsík mindkét oldalra elérjen. Most bejelölhetjük honnan szeretnénk, ha indulnának a bajuszok, de lehet spontán is, így tuti nem megy mellé a pöttyünknek 🙂 Óvatosan beszúrjuk a kívánt helyre egyik oldalról és másikról is (vagyis 2 lukat fúrunk), majd átvezetjük egyikből a másikba. Ezt megcsináljuk a másik 2 bajusszal is. Celluxal rögzítsük.
 3. Ha a lábát is dróttal szeretnénk, azt is most készítsük el: rajzoljuk meg szemre és duplán vágjuk ki, vagyis 4 láb kell összesen. Így erősebb is lesz és a drótot is szépen el lehet rejteni. Mérjük le mekkora legyen a lábszára és hagyjunk rá 2-2 cm-t akkora legyen 1 drótszálunk (2 db kell). hajtsuk be egyik oldalról a 2 cm-t és ragasszuk a test hátuljához celluxal. Igény esetén fűzzük fel a gyöngyöket, majd hajlítsuk meg a másik végén is, ide jönnek a tappancsai: 1 lábhoz celluxal ragasszuk a drótot, majd ragassznuk fel erre még egy lábat, hogy eltakarja a drótot. A másik lábával is végezzük el ezeket a lépéseket.
 4. Ragasszuk fel alkotásunkat a konzervre. Én csak a papírt szoktam összeragasztani, de ha nem akarjuk, hogy mozogjon, folyékony ragasztóval egy két helyen rögzítsük a konzervhez is.
 5. Szemre rajzoljuk meg a füleket és a belső részről se feledkezzünk meg, amit más színű papírra rajzoljunk, majd vágjuk ki és ragasszuk a nagy fülre. Ha profin szeretnénk csinálni, akkor a kész fület a papírréteg a konzerv közé ragasztjuk, így egyik oldalról sem látszódik az alja.

 

Ha nem akarunk bajlódni a lábával vagy csak ragasszuk a testéhez a képen látható pozícióban vagy a konzerv aljához.

húsvét, nyuszi, csibe

Így készül a csibe:

 1. A WC papír gurigát kettévágjuk. Próbáljuk szépen egyenesen eldolgozni a széleket, ha elsőre nem sikerült.
 2. Papírból a fenti módszer alapján vágjuk ki a testét, DE hagyjunk rá magasságban 1-1 cm-t, ha a belsejét nem gurigaszínűre szeretnénk hagyni. Alul-felül vagdossuk be a kilógó részeket és ragasszuk a belső részre hajtva. Más színű vagy ugyan olyan papírból vágjunk ki egy gurigával megegyező magasságú belső részt, illetve rajzoljuk is körbe és szintén kb 1 cm-t ráhagyva vágjuk ki a kört is. Ezt belülről ragasszuk az aljára, majd szintén belülre mehet a test belseje is. Májkrémes konzerv esetében tegyünk ugyanúgy, mint a nyuszi testénél (csak nem kell arc meg bajusz :))
 3. Vágjunk a csibénknek csőrt (ha térbelit szeretnénk, akkor is háromszöget vágjunk, az egyenes részét picit vágjuk be a csúcs felé. A csúcsától a vágásig hajtsuk félbe és maradék részt is hajtsuk be. Remélem kialakult a csőr forma 🙂 ha igen, ragasszuk a helyére).
 4. Vágjunk szárnyakat is, ragasszuk fel, majd rajzoljuk meg a szemeit.
 5. Ha a gurigás testet választottuk: a lábaihoz tű segítségével fúrjunk lukakat. 1 fogpiszkálót törjünk ketté és a hegyes végével dugjuk a lukba, a tompa felére pedig ragasszunk csibelábat (papírból szemre vágjuk ki).

húsvét, nyuszi, csibe

 

AvatarAvatar
kicsikircsi

Két gyönyörű kislány anyukája (Dorka 8 éves, Lili 3 éves); Barkácstündér oldal tulajdonosa, főszerkesztője.

Nincs hozzászólás még

Sajnáljuk, de ehhez a cikkhez nem lehet hozzászólni.