Fel
Készüljünk a Húsvétra! - WC papír guriga nyuszik » Barkácstündér
fade
11834
post-template-default,single,single-post,postid-11834,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,flow-ver-1.3.7,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,ajax,eltd-grid-1300,eltd-blog-installed,page-template-blog-standard,eltd-header-vertical,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-dropdown-default,eltd-header-style-on-scroll
Készüljünk a Húsvétra! - WC papír guriga nyuszik

Készüljünk a Húsvétra! – WC papír guriga nyuszik

A guriga kivágásán kívül gyerekjáték 🙂

húsvét, nyuszi, WC papír guriga

Kellékek:

  • WC papír guriga
  • olló
  • színes papír
  • ragasztó
  • filc az arcához

Így készül:

1. Rajzoljuk meg a gurigára a füleket, kössük is össze őket a biztonság kedvéért, majd vágjuk körbe. Ha elértük a szélét, onnan vágjuk körbe a gurigát a másik fül elejéig (ha könnyebb ezt a vonalat is rajzoljuk be). Nem egyszerű, én sréhen nagy ívben bevágom fentről a fül tövéig, majd innen indítom körbe a vágásomat.
2. Vágjunk színes papírból a fülébe belső részt, füvet: mérjük le mekkora téglalap kell -> tekerjük körbe a gurigán és hagyjunk rá legalább 1 cm-t, a magasságánál meg kalkuláljunk az arccal is, hogy ne takarja majd ki a fű. Az egyik hosszú oldalt vagdossuk be kb félig, így lesznek a fűszálak. Akár az orrot és a masnit is vághatjuk, úgy egyszerűbb. Ha utóbbiakat nem papírból szeretnénk, akkor, az orrát vattapamacsból raknám (befesthető a vatta, bár nem lesz csodás, de vészesen rusnya se 🙂 ), de lehet, hogy hobbi boltban van erre valami megfelelőbb pamacs. Masnit meg vagy szalagból, vagy azt is készen szerezhetünk rá.
3. Ragasszuk fel a füvet (csak arra figyeljünk, hogy az illesztés hátul legyen)
4. Rajzoljuk meg az arcát és hátulra tehetünk vattapamacs farkat is.

AvatarAvatar
kicsikircsi

Két gyönyörű kislány anyukája (Dorka 8 éves, Lili 3 éves); Barkácstündér oldal tulajdonosa, főszerkesztője.

Nincs hozzászólás még

Sajnáljuk, de ehhez a cikkhez nem lehet hozzászólni.